Solör Bioenergi installerar ORC-turbin

  Nu har Solör Bioenergi installerat sin första ORC-turbin och därmed uppgraderat det biobränsleeldade värmeverket i Hörby till kraftvärmeverk. Mer grön el till vårt svenska energisystem!     Bioenergitidningen 2018-11-07 För att producera el så har man traditionellt sett behövt göra om vattnet till ånga för att kunna driva en turbin.

Mariestads-Tidningen skriver om nya ORC-turbinen

Vänerenergi AB investerar drygt 1,8 miljoner kronor på förnybar elproduktion i värmeverket i Töreboda. Under våren 2019 kommer värmeverket att kompletteras med en ORC-turbin. – Det här är en god investering för miljön, säger fjärrvärmechef Kjell-Åke Wallström. Läs hela artikeln här.  

VänerEnergi investerar i förnybar elproduktion med ORC-turbin

  Under våren 2019 kommer den ORC-turbin som VänerEnergi beställt att levereras och kopplas in till kutterspånpannan vid värmeverket i Töreboda. Tekniken bygger på Organic Rankine Cycle (ORC) vilket möjliggör att lågtempererade värmeflöden, i detta fall 105 gradigt hetvatten, kan användas för att utvinna elektricitet.   – En av de

Över 700 besökare vid ORC-systemet i Bräkne-Hoby

Sedan installationen våren 2017 har nu över 700 personer besökt ORC-systemet som Againity levererat till Bräkne-Hoby. Vill du också komma och titta? Håll utkik på Energikontor Sydost:s hemsida eller kontakta oss på info@againity.com eller 0705-29 32 23.   Några av deltagarna under tisdagens studiebesök.

Againity i final av E-prize!

Againity har blivit utsett till ett ha en av Sveriges smartaste energiinnovationer! Idag lägger 4 miljarder människor sitt avfall i naturen och majoriteten av vår energi kommer från kol och olja. Om du vill rösta i tävlingen så klickar du här.

Välkommen på studiebesök!

Nyfiken på framtidens elproduktion med ORC-turbiner? Nu bjuder Energikontor Sydost och Ronneby Miljö & Teknik AB) in till studiebesök vid ORC-turbinen som Againity levererat till Bräkne-Hobys värmeverk. Mer info här: https://lnkd.in/g_aApP2 Anmälan här: https://lnkd.in/gbkP94N   Besökare vid studiebesök på Bräkne-Hobys värmeverk under hösten 2017. Arne Andersson på Ronneby Miljö & Teknik

Energimyndigheten i nytt projekt med Againity

  Againity har under flera års tid utvecklat en teknik för att omvandla lågvärdig värme till el. Tekniken påminner om den i vanliga ångkraftverk, men baseras på en så kallad Organisk Rankine-Cykel (ORC). Againity har lyckats skala ner tekniken med bibehållen kostnadseffektivitet, och är idag marknadsledande på ORC-system med en

E.ON lyfter fram Againity

E.ON satsar på att enbart ha förnybar och återvunnen energi år 2025 och lyfter fram Againitys ORC-turbiner som en del av lösningen för ett mer hållbart energisystem. https://www.eon.se/artiklar/againity.html Källa: E.ON Sverige

Kom förbi Againity i Almedalen

Ses vi i Almedalen? Againity är på plats med båt i hamnen och bjuder gärna på fika och pratar lokalproducerad energi, kraftvärme och ORC-turbiner!  

Årets framtidsbolag 2018!

Againity tackar för utmärkelsen årets framtidsbolag 2018! Serendipity Challenge samlar Sveriges och Nordens mest innovativa bolag. Välkommen förbi vår monter i Techarenan i Almedalen!