Nyheter

Alvesta Energi först i Småland med småskalig kraftvärme

Det biobränsleeldade värmeverket i Moheda uppgraderas nu till kraftvärmeverk. Alvesta Energi AB har beställt en ny typ av småskalig ångturbin som ansluts till den befintliga hetvattenpannan på värmeverket.  ”Vi har valt detta som vårt första steg för att skapa lokal, småskalig och förnybar el, säger Mats Karlsson”, VD på Alvesta Energi. ”Vi gör det med hjälp av en ORC-enhet kopplad till vår hetvattenpanna och beräknar att producera halva vårt eget

Nyhet: Solör Bioenergi installerar ORC-turbin

2018-11-07: Nu har Solör Bioenergi installerat sin första ORC-turbin och därmed uppgraderat det biobränsleeldade värmeverket i Hörby till kraftvärmeverk. Mer grön el till vårt svenska energisystem!

Nyhet: Mariestads-Tidningen skriver om nya ORC-turbinen

2018-10-22: Vänerenergi AB investerar drygt 1,8 miljoner kronor på förnybar elproduktion i värmeverket i Töreboda. Under våren 2019 kommer värmeverket att kompletteras med en ORC-turbin.

Nyhet: VänerEnergi investerar i förnybar elproduktion med ORC-turbin

2018-10-15: Under våren 2019 kommer den ORC-turbin som VänerEnergi beställt att levereras och kopplas in till kutterspånpannan vid värmeverket i Töreboda.

Över 700 besökare vid ORC-systemet i Bräkne-Hoby

Sedan installationen våren 2017 har nu över 700 personer besökt ORC-systemet som Againity levererat till Bräkne-Hoby. Vill du också komma och titta? Håll utkik på Energikontor Sydost:s hemsida eller kontakta oss på info@againity.com eller 0705-29 32 23.   Några av deltagarna under tisdagens studiebesök.

Againity i final av E-prize!

Againity har blivit utsett till ett ha en av Sveriges smartaste energiinnovationer! Idag lägger 4 miljarder människor sitt avfall i naturen och majoriteten av vår energi kommer från kol och olja. Om du vill rösta i tävlingen så klickar du här.

Välkommen på studiebesök!

Nyfiken på framtidens elproduktion med ORC-turbiner? Nu bjuder Energikontor Sydost och Ronneby Miljö & Teknik AB) in till studiebesök vid ORC-turbinen som Againity levererat till Bräkne-Hobys värmeverk. Mer info här: https://lnkd.in/g_aApP2 Anmälan här: https://lnkd.in/gbkP94N   Besökare vid studiebesök på Bräkne-Hobys värmeverk under hösten 2017. Arne Andersson på Ronneby Miljö & Teknik berättar om sina erfarenheter av Againitys ORC-turbin.

Energimyndigheten i nytt projekt med Againity

  Againity har under flera års tid utvecklat en teknik för att omvandla lågvärdig värme till el. Tekniken påminner om den i vanliga ångkraftverk, men baseras på en så kallad Organisk Rankine-Cykel (ORC). Againity har lyckats skala ner tekniken med bibehållen kostnadseffektivitet, och är idag marknadsledande på ORC-system med en eleffekt under 400 kW. Tekniken gör det möjligt för mindre värmeverk att enkelt uppgraderas till elproducerande kraftvärmeverk.   Energimyndigheten har

E.ON lyfter fram Againity

E.ON satsar på att enbart ha förnybar och återvunnen energi år 2025 och lyfter fram Againitys ORC-turbiner som en del av lösningen för ett mer hållbart energisystem. https://www.eon.se/artiklar/againity.html Källa: E.ON Sverige

Kom förbi Againity i Almedalen

Ses vi i Almedalen? Againity är på plats med båt i hamnen och bjuder gärna på fika och pratar lokalproducerad energi, kraftvärme och ORC-turbiner!