Nyheter

Perstorps Fjärrvärme uppgraderar till biokraftvärmeverk

Skånes tredje ORC-turbin kommer under vintern att installeras hos Perstorps Fjärrvärme AB. Det är E.ON och Perstorps kommun som äger värmebolaget där man nu valt att satsa på förnybar elproduktion med en så kallad ORC-turbin från Againity.

Ragn-Sells satsar cirkulärt med Againitys ORC-turbin

Nu väljer miljöföretaget Ragn-Sells att investera i ny, framtidssäkrad teknik från Againity AB, för att maximera elproduktionen. Den nya tekniken göra att den befintliga anläggningens totala elektriska verkningsgrad ökar.

Första studiebesöket vid Vänerenergis ORC-turbin

Den 16 maj hölls det första studiebesöket vid den nyinvigda ORC-turbinen hos VänerEnergi i Töreboda. Värmebolag, konsulter och leverantörer lärde sig mer om småskalig elproduktion och vad det innebär att uppgradera ett värmeverk till ett kraftvärmeverk.

Grön elproduktion på Törebodas värmeverk

Nu produceras förnybar el från överblivet kutterspån på värmeverket i Töreboda. VänerEnergi har installerat en innovativ lösning som omvandlar hetvatten från deras spånpanna till el för värmeverkets eget behov.

Alvesta Energi först i Småland med småskalig kraftvärme

Det biobränsleeldade värmeverket i Moheda uppgraderas nu till kraftvärmeverk. Alvesta Energi AB har beställt en ny typ av småskalig ångturbin som ansluts till den befintliga hetvattenpannan på värmeverket.

Solör Bioenergi installerar ORC-turbin från Againity

2018-11-07: Nu har Solör Bioenergi installerat sin första ORC-turbin och därmed uppgraderat det biobränsleeldade värmeverket i Hörby till kraftvärmeverk. Mer grön el till vårt svenska energisystem!

Mariestads-Tidningen skriver om nya ORC-turbinen

2018-10-22: Vänerenergi AB investerar drygt 1,8 miljoner kronor på förnybar elproduktion i värmeverket i Töreboda. Under våren 2019 kommer värmeverket att kompletteras med en ORC-turbin.

VänerEnergi investerar i förnybar elproduktion med ORC-turbin

2018-10-15: Under våren 2019 kommer den ORC-turbin som VänerEnergi beställt att levereras och kopplas in till kutterspånpannan vid värmeverket i Töreboda.

Över 700 besökare vid ORC-systemet i Bräkne-Hoby

Sedan installationen våren 2017 har nu över 700 personer besökt ORC-systemet som Againity levererat till Bräkne-Hoby. Vill du också komma och titta? Håll utkik på Energikontor Sydost:s hemsida eller kontakta oss på info@againity.com eller 0705-29 32 23.   Några av deltagarna under tisdagens studiebesök.

Againity i final av E-prize!

Againity har blivit utsett till ett ha en av Sveriges smartaste energiinnovationer! Idag lägger 4 miljarder människor sitt avfall i naturen och majoriteten av vår energi kommer från kol och olja. Om du vill rösta i tävlingen så klickar du här.