Againity

Vill du lära dig mer om hur det fungerar att komplettera ett värmeverk med ORC-turbin?

Välkommen att fysiskt/digitalt lyssna på Eidsiva Bioenergi i Elverum som kommer att berätta om beslutet att investera i en 450 kW ORC-turbin för lokal och väderoberoende elproduktion.

Vi bjuder nu in till årets tredje studiebesök vid vår första ORC-installation i Norge. Ni välkomnas att besöka Eidsiva Bionergi som uppgraderat sitt värmeverk i Elverum till kraftvärmeverk med en 450 kW ORC-turbin. Besöket kommer att hållas både på plats och digitalt så att så många som möjligt kan delta.

Värmebolag är en viktig del av lösningen för att öka vår förnybara elproduktion och motverka lokal effektbrist. Enbart i Sverige saknar fortfarande över 400 värmeverk egen elproduktion. Tillsammans med Energimyndigheten, Energiforsk och Energikontor Sydost arbetar vi för att sprida information om möjligheterna för småskalig kraftvärme med ORC-turbiner vid hetvattenpannor och ångpannor.

Varmt välkommen att delta på studiebesöket vid Eidsiva Bioenergis värmeverk i Elverum där ni får möjlighet att lyssna på deras erfarenheter från installation och drift av ORC-turbinen samt få möjlighet att se ORC-turbinen på plats. Under besöket kommer dessutom Againity informera om tekniken bakom ORC-systemet och möjligheter för elproduktion från 50 till 2500 kW.

Datum: Onsdagen den 23:e mars 2022

Tid: 13.00-15.00 – Lunch för de som vill kl. 12.00-13.00 för deltagare på plats

Plats: Kirkevegen 2, 2406, Elverum, Norge / via Teams

Anmäl er i formuläret på förstasidan under Boka Studiebesök>>

Ni får gärna höra av er med frågor och funderingar angående studiebesöket eller ORC-tekniken via telefon eller mail.

Varmt välkommen!

Kristina Pettersson

Sälj- och processingenjör
+46 705 71 84 87
kristina.pettersson@againity.com