Om oss

Vi gör el av din lågvärdiga värme

Från spillvärme till el
Againity tar vara på lågtempererad spillvärme och omvandlar den till el genom ett så kallat ORC-system (Organic Rankine Cycle). Tack vare en egenutvecklad patentsökt turbin kan systemet ta vara på värme (i vätske- eller gasform) ner till 90 grader – och ändå ha en bra återbetalningstid på system ända ned till 20 kW el.


Värmekällan
Värmekällan kan utgöras av allt från pelletspannor, uppvärmning av växthus, förbrännning av deponigas, avgaser från dieselgeneratorer, överskottsvärme vid tegeltillverkning eller andra industriella processer. Vi på Againity hjälper gärna till med tekniskt upplägg och ekonomiska kalkyler.


Enkel installation
Systemet levereras komplett och installeras genom enkel anslutning till värmekällan samt till elnätet. Systemet är fullt automatiserat och en TCIP-anslutning möjliggör smidig övervakning och styrning på distans. Turbinen består av högkvalitativa komponenter och är designad för att hålla länge utan underhåll.


Turbinstorlekar
Againity erbjuder sju modeller från 20 till 2500 kW el, men eftersom systemen är byggda som moduler så kan de enkelt kombineras vilket gör att den maximala effekten är obegränsad. Mer information om våra olika modeller finns under ”Produkter” i menyn ovan.

Välkommen att kontakta oss för ett samtal kring möjligheterna inom din verksamhet!

 

 

Film som visar Againitys ORC-system vid hetvattenpannan på Ronneby Miljötekniks fliseldade värmeverk.